وسایل مختلفی که در خانه و قسمت های مختلف خانه قرار می گیرند از جمله در اتاق نشیمن و پذیرایی، آشپزخانه و اتاق خواب و سایر قسمت های خانه تاثیر زیادی در زیبایی و جلوه محیط دارد، ولی در کنار تاثیر زیبایی و حضور و تناسب تمام وسایل در کنار هم عامل دیگری که میتواند این زیبایی را چند برابر کند یک نورپردازی هوشمندانه و مناسب است که می تواند حتی یک خانه دلگیر و پژمرده را تبدیل به یک خانه سرزنده و پر از هیجان کند که افراد از گذراندن وقت در آن احساس لذت داشته باشند.
برای قسمت های مختلف یک خانه نورپردازی ها مختلف خواهد بود و با توجه به اینکه نورپردازی قرار است برای اتاق نشیمن باشد یا اتاق خواب و آشپزخانه و یا ورودی منزل، سبک و شدت نور متفاوت است و برای اینکه بتوانید نورپردازی را بهتر انجام دهید لازم است یکسری نکاتی را در این مورد بدانید تا با آگاهی بیشتری این کار را انجام دهید.
در این مقاله سعی داریم تا نکاتی که لازم است برای نورپردازی قسمت های مختلف منزل و بدانید را به شما بگوییم تا بتوانید حتی بدون کمک گرفتن از یک فرد متخصص در این زمینه تا حدودی خودتان نورپردازی منزل را انجام دهید و در جهت زیبا سازی منزل خود قدم بزرگ بردارید زیرا اگر نورپردازی دکوراسیون منزل شما به درستی و با توجه به قوانین مشخص انجام شده باشد شما می توانید تاریک ترین و دلگیر ترین روزهای زمستان و پاییز را به روزهای زیبا و لذت بخش تبدیل کنید. ولی به علت این که این روزها مدل های مختلفی مورد نظر طراحان است و به افراد پیشنهاد میشود انتخاب کار دشواری شده است.
ولی به طور کلی نور پردازی به سه قسمت نور پردازی عمومی، موضعی و تاکیدی تقسیم می شود که باعث می شود کار شما راحت تر شود و با انتخاب گزینه مورد نظر زودتر به هدف خود برسید. اگر بتوانید آنها را به خوبی بشناسید نورپردازی متناسب با فضای منزل خود را پیدا می کنید و بهتر تصمیم می گیرید. آشپزخانه یکی از مهمترین قسمت های هر خانه ای است که بیشتر افراد وقت زیادی را در آنجا سپری میکنند. کارهای معمولی و آشپزی بیشتر در این قسمت از خانه اتفاق می افتد پس لازم است که نورپردازی این قسمت به درستی انجام شود.
ابتدا میشود با استفاده از یک سری لامپ هایی که در سقف آشپزخانه دفن میشوند نور پردازی کلی را انجام داد و در قسمت های زیر کابینت ها و جاهای بخصوص نورپردازی های موضوعی را انجام داد و در فضای آشپزخانه ها نورپردازی کلی کفایت نمی کند.
سعی کنید در قسمتی که قرار است غذاخوری اتفاق بیفتد نورپردازی موضعی فراموش نشود و برای این کار بهتر است از یک سری لامپ های استفاده کنید که بتوانید شدت نور آن را کم و زیاد کنید. اگر قسمت بالایی کابینت آشپزخانه تان را نورپردازی کنید باعث میشوید که ارتفاع سقف آشپزخانه بلندتر نشان داده شود زیرا سایه و تاریکی که درباره کابینت قرار دارد برطرف می شود و فضا بزرگتر دیده می شود.
اگر در فضای آشپزخانه خود و یا در منزل یک سر قفسههای باز دارید سعی کنید آن ها را نورپردازی کنید زیرا سایه ای که به علت حضور این قفسه ها ایجاد می شود باعث میشود که فضای اتاق شما کوچکتر به نظر برسد و با نورپردازی باعث می شوید که فضا بزرگتر به نظر برسد و اتاق روشن تر شود.
قفسه ها بیشتر برای این است که شما در آن ظرف هایی را نگهداری کنید که هر روز از آنها استفاده می کنید پس اگر نورپردازی مناسب باشد شما محتویات آن را بهتر میبینید و دسترسی به آنها برای شما راحت تر خواهد بود.
هنگامی که میخواهید نورپردازی اتاق ها را انجام دهید دقت کنید که هدف آن اتاق در منزل شما چیست و چه کاربردی دارد؟ به طور مثال اگر آن اتفاق برای نشیمن و استراحت شما به حساب میآید نورپردازی ملایمی را پیشنهاد میکنیم تا گپ و گفت های شما بهتر انجام شود و سعی کنید در قسمت هایی که تصمیم دارید مطالعه انجام دهید نور کافی باشد و یا اگر یک تابلوی جالب توجه و نفیس در اتاق دارید سعی کنید نورپردازی به گونه ای باشد که تابلو برجسته تر دیده شود.
اگر در اتاق نشیمن خود یک سری لامپ های فلورسنت دارید که باعث شده است نشیمن شما شبیه آزمایشگاه شود لازم نیست حتما آنها را عوض کنید می توانید یک سری چراغ های ایستاده تهیه کنید و نورپردازی اتاق نشیمن را با آنها انجام دهید با این کار می توانید نور را در کل اتاق به صورت متعادل پخش کنید.
سعی کنید در اتاق خواب خود در بالا و پایین تخت خواب از نورهای مختلف استفاده کنید و جلوه ویژه ای به تختخواب خود بدهید. اتاق خواب ها بیشتر فضاهای خصوصی یک منزل هستند و لازم نیست در آنها نورپردازی های کلی و عمومی انجام شود. ولی از اگر در اتاق خواب خود بر روی دیوارها تصاویر هنری یا شخصی گذاشته اید با نورپردازی ترکیبی آنها را برجسته تر کنید.
در سرویس های بهداشتی و حمام منازل سعی کنید نورپردازی بهگونهای باشد که شما هنگام آرایش و پیرایش دچار مشکل نشوید و دید بسیار خوبی داشته باشید و نور در دو سمت صورت شما به گونهای باشد که تقارن هنگام دید حفظ شود.
در هر خانه ای ورودی منزل اولین جایی است که توجه افراد را جذب می کند پس سعی کنید نور پردازی ورودی منزل شما به درستی انجام شود می توانید برای این قسمت علاوه بر لامپ ها از لوسترها هم استفاده کنید. شما هم دوست ندارید که در راهروهای تاریک راه بروید پس سعی کنید راهروها جایگاهی باشد که نورپردازی آن به خوبی انجام میشود و اگر روی دیوارهای راهروی تابلو اثر هنری دارید نورپردازی تاکیدی را فراموش نکنید.
میزهای توکاری که در آشپزخانه و اتاق خواب قرار دارند هم نیاز به نورپردازی دارند و اگر نمیشود بالای آنها نورپردازی کرد چراغ رومیزی را از دست ندهید. شاید برای شما نورپردازی همیشه یکی از گزینههای غیر قابل توجه و بی اهمیت بوده است اما اگر آن را به درستی انجام دهید متوجه میشوید که میتواند چه تاثیرات چشمگیری را در دکوراسیون منزل شما ایفا کند.